Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Αποσπασμα απο τοπικη 15νθημερη εφημεριδα νησου Αιγινας : " ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ " / Free Press / Τευχος 77 / Παρασκευη 22 Γεναρη 2010

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

15νθημερη τοπικη εφημεριδα νησου Αιγινας  /  Τευχος 77  /  Παρασκευη 22α Γεναρη 2010








ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΒΡΕΦΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ AEGEAN

Ενα δυσαρεστο περιστατικο σημειωθηκε το βραδυ του Σαββατου 16 / 01 :  Μετα απο ατυχημα ενα βρεφος περιπου 3 μηνων κριθηκε απαραιτητο να μεταφερθει επειγοντως στον Πειραια . Το βρεφος παρουσιαζε αιματωμα στο κεφαλι , υστερα απο πτωση του απο υψος  3 μετρων και οι γιατροι του Κεντρου Υγειας Αιγινας που το εξετασαν εδωσαν εντολη για την κατεπειγουσα μεταφορα του . Λογω ομως των δυσμενων καιρικων συνθηκων , οι οποιες επικρατουσαν καθ' ολη την διαρκεια της ημερας και της νυχτας , με Β - ΒΑ ανεμους εντασεως 7 με 8 μπωφορ , το θαλασσιο ΤΑΧΙ δεν μπορουσε να πραγματοποιησει την διακομιδη .
Για ακομα μια φορα η εταιρεια AEGEAN , ανελαβε χωρις δευτερη σκεψη την επιχειρηση και το βρεφος μεταφερθηκε επιτυχως στον Πειραια .
Κατοπιν της ενημερωσης , ο Πλοιαρχος κ. Ν. Τσουκαρακης και ολο το πληρωμα του ιπταμενου δελφινιου   " ΒΕΝΟΥΣ Ι " , μεσα σε τρια λεπτα ( ! ) ξεκινησαν την επιχειρηση μεταφορας , με συνοδεια γιατρου απο το Κεντρο Υγειας . Υπ' οψιν λογω του προχωρημενου της ωρας , ο Πλοιαρχος και το πληρωμα δεν ευρισκοντο εις το πλοιο , το οποιο μετα το περας του ημερησιου δρομολογιου του ειχε προσδεσει για διανυκτερευση απο τις 19.00 μ.μ. εις το λιμανι της Αιγινας .
Το ταχυπλοο δελφινι αναχωρησε απο την Αιγινα στις 23.05 το βραδυ και σε 22 λεπτα βρισκοταν στον Πειραια , οταν το κανονικο δρομολογιο χρειαζεται τουλαχιστον 38 με 40 λεπτα της ωρας και με ευνοικες καιρικες συνθηκες και οχι με θαλασσοταραχη και αντιθετους Βορειους - Βορειοανατολικους ανεμους στην πορεια του ιπταμενου δελφινιου .
Στον Πειραια το βρεφος παρεληφθη απο ασθενοφορο που ειχε ειδοποιηθει και μετεφερθει στο νοσοκομειο .
Το δελφινι επεστρεψε στην Αιγινα γυρω στις 12.30 το βραδυ , προκειμενου να μπορεσει να εκτελεσει τα προγραμματισμενα δρομολογια της Κυριακης .
Ο Δημαρχος κ. Π. Κουκουλης επισκεφτηκε την εταιρεια και εξεφρασε τις θερμες του ευχαριστιες εκ μερους ολων των Αιγινητων για την ανθρωπινη και καταλυτικη συνεισφορα της AEGEAN καθως και του Πλοιαρχου και του πληρωματος στην αντιμετωπιση του συμβαντος .
Ελπιζουμε οτι θα πανε ολα καλα για το ατυχο βρεφος .

........................... ΝΝΝΝΝΝΝ ............................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου