Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Τοπικη εφημεριδα " Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ " , ΤΕΥΧΟΣ 30

Παραθετω κατωτερω αποσπασμα απο τοπικη εφημεριδα :  " Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ " , τευχος 30 , λογω συμπληρωσεως ενος χρονου απο το κατεπειγον περιστατικο της 16ης Ιανουαριου 2010 :

Μεγαλη κοινωνικη προσφορα της AEGEAN FLYING DOLPHINS  "

Οπου η πολιτεια ειναι απουσα , ερχεται η ιδιωτικη πρωτοβουλια και σωζει ζωες .
Συγκεκριμενα η θαρραλεα αποφαση της εταιρειας AEGEAN FLYING DOLPHINS για την διανυκτερευση ενος ιπτανενου δελφινιου στο νησι μας κανει τους Αιγινητες να αισθανονται ασφαλεις και σιγουροι για την ζωη τους .
Το Σαββατο 16 Ιανουαριου 2010 , στηθηκε γρηγορα και πετυχημενα , απο τον Πλοιαρχο Νικολαο Τσουκαρακη και το πληρωμα του , επιχειρηση για την επειγουσα μεταφορα τραυματισμενου βρεφους στο λιμανι του Πειραια .
Χαρακτηριστικο της εγκαιρης και αμεσης κινητοποιησης του πληρωματος ειναι το γεγονος πως ο Πλοιαρχος ενημερωθηκε απο τον Λιμεναρχη Αιγινας και τον Α/Φ Βαρδιας του Λιμεναρχειου Αιγινας , στις 22.45 , ενω στις 23.05 ειχε ηδη αποπλευσει απο το λιμανι του νησιου.
Μετα απο 22 ' ( !!! ) το σκαφος ειχε φτασει στο λιμανι του Πειραια οπου παρεδωσε το βρεφος , ενω στις 00.30 επεστρεψε στην Αιγινα ωστε να εκτελεσει το πρωινο του δρομολογιο .
Υπ ' οψιν οτι , καθ ' ολη την διαρκεια της ημερας και το χρονικο διαστημα της μεταφορας του βρεφους στο λιμανι του Πειραια , εις ναυτικη περιοχη νησων λαγουσων , αγκυροβολιου Πειραια και Λιμενα Πειραια , επνεαν θυελλωδεις Β-ΒΑ ανεμοι , εντασεως 8 μπωφορ .
Ο Πλοιαρχος ζητησε και ελαβε σχετικη αδεια απο την Συντονιστικη Υπηρεσια Θαλασσιας περιοχης Σαρωνικου κολπου " ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΤΡΑΦΙΚ " για πλου επι πτερυγιων εντος του κεντρικου λιμενα Πειραια και μεχρι τον προβλητα προσδεσεως .
Συγχαρητηρια στην εταιρεια , στους ναυτικους πρακτορες , στον κ. Τσουκαρακη και στο πληρωμα του.
Το πληρωμα κατα την μεταφορα του τραυματισμενου βρεφους στο λιμανι του Πειραια απαρτιζοταν απο τα ακολουθα μελη : Α ' Μηχανικος : κ. Χατζηθεοδωρου Αμβροσιος , Ναυκληρος : κ. Λογοθετης Κυριακος , Μηχανοδηγος κ. Λαδας Γεωργιος , Πλοιοσυνοδος κ. Ζηση Βασια . "


ΝΝΝΝΝΝΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου